21/10/2023

La Paz és la capital de l’estat de mexicà de Baja California Sur, situat a la vora del Pacífic. Aquesta ciutat, malgrat el que el seu nom pugui suggerir, és la destinació ideal per als amants de l’aventura, la natura i la cultura, i és que en aquesta destinació única tens molt per descobrir i gaudir.

Des de la cultura i la història de la ciutat a les aventures del desert, les meravelles que s’amaguen al fons del mar, o les delícies de la terra, a La Paz hi ha plans i propostes per a tota mena de viatgers.

Continua llegint que avui et presentem algunes de les moltes possibilitats que tens per conèixer La Paz.

La ciutat dels capvespres

La ciutat de La Paz es coneix també com “la ciutat dels 365 capvespres”, perquè des del seu famós passeig del Malecón pots veure el capvespre cada dia de l’any. Aquest fantàstic passeig de més de 5 km és també una gran galeria d’art amb escultures que mostren la identitat, la història i la cultura d’aquesta capital, on es conserven nombrosos edificis que donen fe del seu passat colonial.

Molt a prop de La Paz hi ha el “pueblo mágico” de Todos Santos, es tracta d’un llogaret ple de l’encant dels pobles màgics mexicans, aquells que han sabut mantenir i preservar les seves arrels i tradicions.

En aquest poble, famós per la seva gastronomia, hi conviuen bohèmies galeries d’art amb botigues d’artesania, restaurants innovadors i tradicionals cases de menjar, donant lloc a una barreja única, que, a més, compta amb un dels millors llocs del món per surfejar, Cerritos.

El mar i els seus habitants

Si ets un amant del mar i tot allò que l’envolta, La Paz és visita obligada per a tu. Ubicat al Golf de Califòrnia, patrimoni de la Humanitat per la Unesco, l’estat de Baja California Sur és la llar de la balena grisa i des de la Bahia de La Paz, podràs nedar al costat del tauró balena, el peix més gran del món.

Al Mar de Cortés, on se situa l’illa Espiritu Santo, pots gaudir d’una espectacular flora i fauna, ja que aquí hi habiten més de 700 espècies marines, el 39% dels mamífers marins i un terç de les espècies de balenes. Des d’aquesta illa podràs albirar dofins, orques i mantarrayes, i nedar entre llops marins, a més de practicar nombrosos esports aquàtics com caiac, pàdel, snorkel, o simplement gaudir de submergir-te a les seves aigües.

I si vols gaudir des de la superfície, la Bahia de La Ventana o El Sargento, són perfectes per surfejar o practicar alguna de les seves variants mentre que, si busques gaudir de la platja aquí trobaràs, entre moltes altres, la platja més bonica de Mèxic, la Balandra.


Aventura al desert

Tot i ser una destinació molt vinculada al mar, a La Paz també hi ha espai perquè visquis altres aventures amb una àmplia oferta d’activitats fora de l’aigua.

En aquest sentit, a uns vint minuts de la ciutat hi ha un ecosistema de dunes costaneres, el Mogote, on pots surfejar la sorra practicant sandurf o recórrer-les en tot terreny.

Si prefereixes alguna cosa més tranquil·la, a La Paz pots fer senderisme a La Ventan o El Triunfo, practicar cicloturisme a les ciclovies de la ciutat o dormir sota les estrelles fent glamping a la Sierra la Laguna.

Com pots comprovar La Paz és una destinació única, amb moltes possibilitats per gaudir-la.

Vine a veure'ns!


 

MARQUES DE MONTROIG, 21
08870 SITGES
Barcelona

Developed by Beroni